Õlleklaasid

Klaaside puhtus

Õlle puhul on väga oluline puhas klaas või kann – kui sellest on eelnevalt joodud näiteks piima ja klaasi pole korralikult pestud, hävitab klaasile jäänud rasvaraas õlle vahu. Hea õlle üheks väliseks tunnuseks ongi klaasi külge jääv tihke vaht. Peale kasutamist õlleklaas pestakse, loputatakse ja nõrutatakse kuivaks.
Õlleklaasi ei pesta kunagi koos rasvaste nõudega, õlleklaasi ei poleerita. Kui klaas on veidigi määrdunud, pesuainega koos või poleeritud, ei vahuta õlu enam nii hästi.

Klassikalised õlu serveerimise klaasid:

Õlleklaas (Weizen klaas)

Klassikaline klaasi suurus on 0,5 l (kasutatakse ka 0,33 l). Mõeldud nisuõlu serveerimiseks aga kasutakse kõikide õllede serveerimiseks.

Õlleklaas (Pint, Becker, Nonic, Tumbler)

Klassiklaine suurus 0,568 ml ehk 20 untsi ehk 1 pint. Seda klaasi nimetatakse ka ladustatvaks klaasiks. Sobib kõikide õllede serveerimiseks.

Kann (Seidel, Stein)

Stein on Saksamaa kann. Klassikaline suurus on 0,5 - 1 liiter. Sobib enamike õllede serveerimiseks.

Pilsneri klaas või pokaal

Klaasikaliselt kõrge ja alt kitsenev, toob esile gaasilisuse ja värvid ning vaht säilib kaua. Suurus 12 oz ehk umbes 0,33 l. Põhiliselt heledate pilsner õllede serveerimiseks.